[...] Myślę, że spokojnie mógłbyś ograniczyć się do 5 posiłków, będą bardziej sycące i .. zaoszczędzisz nieco czasu. Olej lniany do czego służy? mam nadzieję, że nie do smażenia. Generalnie nie należy podgrzewać tłuszczy wielonienasyconych, gdyż mają toksyczny wpływ na zdrowie człowieka. Warzywa na patelnie to mieszanki .. które się [...]
No właśnie nazwa dziwna trochę, kupiłam zamiast masła klarowanego do smażenia na wypróbowanie. To jednak do kawy sie wstrzymam, poczekam aż kupie olej zimnotloczony. Hymmm zadawałam to pytanie w innym dziale chyba?! Nie chciałam tu śmiecić jakby co
[...] posiłku a nie jego baza. W dodatku to ostatni posilek i nie zawiera żadnego źródła białka. Ale ogólnie jest w porzadku. I takie info, tłuszczy nie musisz unikać, możesz do smażenia dać np. Oliwy, oleju kokosowego, masła Klarowanego i nie wyjdzie to na złe a nawet na dobre. Można również śmiało wcinać orzechy, dobre źródło tluszczy Zmieniony [...]
narazie cwicz na diecie i bedziesz mial dobre efekty, przeliczyles sobie btw i kal? jak tak to napisz postaraj sie te drobne poprawki wprowadzic a bedziesz zadowolony oliva z olive niejest najlepsza do zmazenia, bo wydzielaja sie substancje roznego typu ktore sa niezdrowe, lepiej polewac lub pic ja po posilku, do smazenia masz inne zdrowe oleje [...]
[...] wiedział- http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html. Smażenie na tego typu olejach (extra virgin) przy obróbce cieplnej szybko się utleniają uwalniając substancje rakotwórcze,nie mówiąc już o tym że oliwa traci to co w niej najcenniejsze. Lepszą opcją do smażenia będzie smalec...:) Zmieniony przez - Pawlo94 w dniu 2012-12-02 23:05:52
Wliczaj. Ja zawsze zlewam na talerz to co dałem na patelnię bo bilans musi się zgadzać :) . Na patelni często zostaje więcej wody z mięsa niż tłuszczu użytego do smażenia . Pamiętaj że smażyć należy z głową a nie na maxa aż do wegla. Myśl częściej nad duszeniem , gotowaniem czy grillowaniem . Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2018-09-05 21:48:52
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
peepeek - skąd ma dodać? z węgli. Akurat Mc Donald od dwóch lat używa do smażenia specjalnej odmiany oleju bez dodatku tłuszczy trans, zawierającego głownie jednonienasycone kwasy tłuszczowe. olomos - nie polecam tak wysokiego udziału tłuszczu w diecie, albo trzymamy tłuszcz na poziomie 25 - 30% i bazujemy na węglach, albo wprowadzamy diete [...]
A co powiecie o oliwie z pestek wingron? W domu takiej uzywamy - dobra na cholesterol, trójglicerydy, i w ogóle ponoć najlepsza do smażenia (info od lekarza). Sprawdza się?
A do smazenia , poprostu zrob sobie maslo klarowane , kup maslo 82%, lub 83% i mozesz zrobic takie maselko bez problemu.nie ma w tym jakiegos myslenia wielkiego , a na takim maselku smakuje mi lepiej jak na kokosie;)
Żeby zmniejszyć to cholerne białko będę musiał z mięsiwa chyba uciąć trochę gram, bo inaczej tego nie widzę. Rozumiem że jak po treningu jadłem banana+piłem białko to teraz mam z tego zrezygnować i normalnie posiłek zjeść tak ? Ten olej kokosowy mogę naprzemiennie stosować z oliwą z oliwek do smażenia chyba wtedy nie będzie tak źle ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] węglowodanów 150-200g piersi kurczaka/indyka, schabu, łopatki wieprzowej lub wołowiny zarówno przed jak i po treningu - źródło białka tłuszczu jak najmniej (10g oliwy max do smażenia) warzywa najlepiej o charakterze zasadowym, czyli zielone (brokuł, szpinak itp) a co do reszty: dobrze by cała dieta była, bo wiadomo, że dieta to 99% sukcesu. [...]
W sensie mi chodziło że ja wcześniej tłuszcz pozyskiwałem cały z nabiału. Teraz dodałem orzechy i rybę co jakiś czas. Używam oleju kokosowego do smażenia ale zamiennie z oliwą z oliwek. Nie wiem przeczytałem te artykuły co mi wysłaliście tak zrozumiałem że trzeba urozmaicić źródła pobierania tłuszczu. Nie wiem źle coś jest nie tak z tym, białek [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
co do omleta ostatnio robilem na papierze do smazenia (taki brazowym) bez grama tluszczu omlet wychodzi nic nie przywiera zaj**ista sprawa daje sie troche tluszczu na patelnie zeby papier sie nie spalil ale miedzy papier a omleta nic nie przechodzi
Mięso, ryby, kasze, vegetables ... najlepiej parowane - nie tracisz tak wielu wartości odżywczych jak np. przy gotowaniu. A jeśli już smażyc to na PAMIE .
Witam. Mam 2 pytania: 1. 15 g oliwy z oliwek, ile to będzie łyżek stołowych? //// 15 GRAM OLIWY TO 3 MAŁE ŁYŻECZKI (DO CUKRU) BĄDZ JEDNA DUŻA (DO ZUPY) 2. Czy oliwa to najlepszy tłuszcz czy może lepszy jest olej z pestek winogron, dyni czy może z orzechów włoskich? OLIWA TO NAJLEPSZY TŁUSZCZ ALE NIE MOŻESZ TYLKO Z TEGO ŹRÓDŁĄ GO CZERPAĆ...SĄ [...]
[...] olei/oliwek itd - "na sucho" robię. Naprawdę nie da rady to masło orzechowe? Nie podchodzi mi kompletnie twaróg z czymś innym dlatego kupiłem masło. Jeżeli o warzywa to są - pomidory, czosnek, marchew, czerwona - żółta papryka (surowa). Oliwę stosuję do smażenia kurczaka, około łyżki oliwy. Zmieniony przez - szoltys w dniu 2014-11-30 17:59:16
do salatek to podstawa czasem poprostu do ust lyzeczka nie uzywaj do smazenia !! jesli dieta redukcyjna i nie jestes nadto otyly to nie bedzie jej za duzo bo zakladam ze dieta low carb u Ciebie bedzie Ile i o jakich porach przyjmować oliwe z oliwek???. Ile zalezy od diety sadze ze warto dosc rownownomiernie rozkladac tluszcze w ciagu dnia aby [...]